Concert Archief

Hier vind je een kort verslag over optredens die de POPstones in de afgelopen tijd hebben uitgevoerd.

16 maart 2024

Ook dit jaar kregen the POPstones weer in de gelegenheid om mee te doen aan het jaarlijkse koren festival Vocaal Centraal / BALK festival centraal in het Icoon Theater in Amersfoort. Deelname aan dit evenement is voor elk koor altijd weer spannend omdat er naast een optreden ook vakmensen zijn die het optreden beoordelen. Het enthousiasme van het koor tijdens het optreden spatte er vanaf. Met succes van ons jubileum concert in ons achterhoofd was er veel minder spanning en konden we ons echt richten op het publiek. Dit jaar kregen we heel goede recensies van de jury en het publiek in de zaal was ook betrokken bij onze performance.

Foto’s met dank aan: Michael Goring Photography


2 maart 2024

Op zaterdag 2 maart vierden we ons 25-jarig bestaan met een jubileum concert in het Theater de Kamers in Amersfoort Vathorst. De zaal was volledig uitverkocht en de bezoekers kregen een bijzonder programma voorgeschoteld. Eén mix van een beelden uit verschillende decennia #Throwback , aangevuld met bekende songs uit die periode. Zo werd het een reis terug in de tijd. Wij kijken met elkaar terug op een bijzonder geslaagd concert. Bekijk hieronder de video voor een impressie van het concert of ga naar onze facebook pagina voor een volledige versie en geniet van ons concert.

https://www.facebook.com/Popstones2018

Korte impressei van het 25-jarig jubileum concert 2024

4 februari 2024

Tijdens de jaarlijkse inloop concerten van scholen in de kunst hebben we een leuk en leerzaam optreden gegeven in het ICOON Theater.

Het is altijd weer afwachten hoeveel mensen er op een inloopconcert afkomen en gaandeweg ons optreden werd de zaal gelukkig steeds voller.
Voor ons koor was het ook een beetje een soort van try-out, omdat we voor het eerst op een groot podium liedjes lieten horen , die we straks gaan laten horen op ons jubileum concert op 2 maart 2024.

23 december 2023

Als afsluiter van het jaar 2023 hebben we een optreden geven voor de bewoners van verzorgingshuis de Koperhorst in Amersfoort. Het was mooi om te zien hoe de mensen genoten van de Kerstmuziek en van andere nummers die we lieten horen. Direct na afloop werd afgesproken dat we ook volgend jaar weer van harte welkom zijn.

6 december 2023

Zaterdag middag geven de POPstones een gratis concert in het weekend tref huis Miereveld. Weekendtref is een ontmoetingsplek voor mensen met een psychiatrische achtergrond of in psychosociaal lastige omstandigheden. Met ons kerstrepertoire aangevuld met wat andere popsongs werd het een mooie bijeenkomst voor de alle gasten.

9 september 2023

Op een tropische zaterdag gaven we drie kleine concerten in het centrum Amersfoort, als onderdeel van het Groot Amateurkunst Festival. Een jaarlijks terugkerend festival dat samen met het museum weekend wordt georganiseerd door Scholen in de Kunst.

Dit jaar speelden we in de Oud Katholieke kerk, de St. Rochus kapel en buiten bij stadsbrouwerij De Drie Ringen.

In de St. Rochus Kapel, een heerlijk kleine kapel met een goede akoestiek.
In de Oud Katholieke Kerk aan ‘t Zand , kwamen onze performance goed tot zijn recht.
Bij De Drie Ringen was het met de tropische temperaturen buiten beter uit te houden dan binnen. Leuk was het ook dat ons repertoire de toehoorders duidelijk aansprak, want veel mensen bleven staan kijken en luisteren.

We zongen enkele bekende nummers en ook een paar van ons nieuwe repertoire:

 • California Dreaming
 • Avond
 • I Wish
 • Door de wind
 • Proud Mary
 • Rollercoaster
Ook belangrijk, even met elkaar eten en drinken tussen de optredens door.

25 maart 2023

Het Balk festival is een jaarlijks terugkerend evenement voor amateur koren. Al hoewel, elk jaar zien we dat het niveau van de deelnemende koren steeds hoger ligt. Sommige koren behoren tot de top van Nederland. Het evenement maakt gebuik van professionele begeleiding en de audio afstellingen zijn perfect geregeld. Elk koor wordt beoordeeld op hun muzikale indruk en hun theatrale indruk. De nadruk ligt op de adviezen van professionals met als doel om weer te kunnen groeien.

Wij heben weer enorm veel plezier gehad om dit te mogen neerzetten. De POPstones zijn een hecht koor en dat zie je terug in onze optredens. Er is altijd wel iets om aan te werken en dat is volgens ons juist mooi want zo blijf je verbeteren. . Zelf waren we tevreden met het optreden en het publiek kon het ook waarderen, gezien hun reacties achteraf.

Caravan of love, Angelique, Ellen en Anja hebben de lead partij. ( Foto Michael Gornig)
Nieuwe opstelling bij I Wish van Stevie Wonder ( Foto Michael Gornig)

Onze dirigente in haar element, lekker achter een vleugel en dan dirigeren ( Foto Michael Gornig)
Opstellen voor het tweede nummer (Foto Floris)
Dank aan het publiek voor hun aandacht en warme applaus. (Foto Floris)

5 februari 2023

Tijdens de jaarlijkse inloop concerten van scholen in de kunst hebben we een leuk optreden gegeven in het ICOON Theater.

Voor voor nieuwe leden van het koor was het de eerste keer in een groot theater en dat is altijd even spannend. Dit concert was voor ons een mooie voorbereiding voor komende concerten, waardoor we konden kijken naar de opstellingen en de performance op een groot toneel.

We hebben de volgende nummers gezongen.

 • Human
 • Caravan of love (nieuw reportoire
 • Rollercoaster
 • Shallow
 • Lady Madonna
 • I Wish (nieuw reportoire)
Drie Solisten aan het werk bij Caravan of Love


22 december 2022

Benefit kerst concert – Zon en Schild, Amersfoort

Om de cliënten van Zon en Schild een mooie herinnering te geven met Kerst hebben we met een deel van de Popstones een klein concert gegeven. Het repertoire was gelijk aan ons optreden van Zaterdag.

We konden zien dat de mensen ervan genoten en dat was ook precies onze doelstelling.

Optreden
Sandra voor de Popstones

17 december 2022

Openlucht kerst concert – Binnenstad Amersfoort

Om de Kerstsfeer in de binnenstad te verhogen hebben we in samenwerking met drie horeca ondernemers drie kleine concerten gegeven. Voor de gelegenheid hebben we onze naam omgedoopt tot de Christmas Stones.

We brachten een aantal populaire kerstliederen ten gehore. Alle liedje waren omgezet in een meerstemmig koor arrangement wat zorgde voor verrassende reacties van het publiek

 • Jingle Bells
 • White Christmas
 • Merry Christmas Everyone
 • Winter Wonderland
 • Santa Claus is coming to town
 • Let it snow
 • Merry Christmas Everybody
 • We wish you a Merry Christmas
De Christmas Stones
Eerste optreden bij Brood Atelier
Tweede concert bij Livingstone (bij de Poort)
Derde concert bij De Dikke Koning
Compilatie van onze optredens

16 oktober 2022

Brunch Concert 2022 – Parkhuis Amersfoort (Panoramazaal)

Voor ons jaarlijkse concert hadden we dit jaar een bijzonder concept bedacht. Wat als we voor onze bezoekers nu een brunch organiseren en tussen de gangen door onze liedjes gaan zingen. Dit geeft direct een heel ongedwongen sfeer en de bezoekers zitten tussen de koorleden in, wat een andere luiterbelevenis gaf. Bovendien is het voor de koorleden gewoon leuk om weer eens een andere vorm van een concert te geven. Hierdoor konden we de bezoekers ook beter meenemen in het concert thema: geloof, hoop en vooral liefde. Tussen de gangen door vertelden enkele koorleden wat nu eigenlijk de intentie was van de liedjes die we zongen. Daardoor kregen de nummers direct een heel andere lading en werken mensen geraakt.

Het programma boekje
Dirigente Sandra de Bruin tijdens de eerste nummers die de POPstones lieten horen
De sopranen, mezzosopranen en alten aan het werk
Als bij een flashmob staan de koorleden ineens op van hun tafels en beginnen Lady Madonna te zingen.

10 september 2022

Groot Amateurkunst Festival

Tijdens het Groot Amateurkunst Festival op 10 september 2022 hebben we twee kleine gratis concerten gegeven op verschillende locaties in de mooie binnenstad van Amersfoort. Voor ons als koor was weer even echt genieten dat we weer samen konden optreden en de reacties van de bezoekers waren echt leuk en enthousiast.

Impressie van het optreden in de Sint Rochuskapel op zaterdag 10 september 2022
Impressie van het optreden in de Sint Fransiscus Xaveriuskerk op zaterdag 10 september 2022
De vuurdoop voor onze nieuwe dirigente Sandra. Trots op het door ons neergezette resultaat na slechts 3 weken enthousiast en vol overgave met elkaar te hebben geoefend.

26 maart 2022

Vocaal centraal – Balk Festival 2022

Op zaterdagavond hebben de POPstones een klein concert mogen geven tijdens het Balk Festival dat werd gehouden in het Icoon theater in Amersfoort Vathorst. Zoals gebruikelijk bij dit festival kan het koor meedoen aan een workshop. Wij kozen voor Zingen met Emotie van Chantal Sennema. Daarna was er tijd om voor het optreden nog in te zingen. Met 5 nummers (California Dreaming, Avond, Rollercoaster, Love you more en Shackles) heeft het koor aan de jury kunnen laten zien wat ze in huis hebben en waar zij nu staan in hun ontwikkeling. De feedback die we kregen van de jury was positief en gaf handvatten voor de nieuwe dirigent om verder aan te werken.

Inzingen voor het concert
California Dreaming
Willem Jan van Aalst trad voor de laatste keer met ons op als de dirigent van ons koor.
Avond blijft één van de mooiere nummers in ons huidige reportoire..


AVOND
LOVE YOU MORE

13 maart 2022

Inloop concert: scholen in de kunst

Afgelopen zondag 13 maart konden de POPstones gelukkig weer eens laten horen en zien waarom we nog steeds een zeer enthousiast, kleurrijk en muzikaal koor zijn. In de twee jaar dat we geen optredens te hebben kunnen geven door alle perikelen rond de corona situatie hebben we toch weer een aantal nieuwe nummers kunnen instuderen. Met Rollercoaster, Before I go, Shackels, Avond, California Dreaming, Just give me a reason en Love you more, brachten we een zeer gevarieerd programma. Willem Jan van Aalst, onze dirigent en voor dit concert ook muzikaal begeleider op piano, heeft het koor weer een stuk verder geholpen in de ontwikkeling in de performance van de nummers. Wat te merken was aan de reacties van het publiek na ons optreden.22 Februari 2020

Inloop Concert: Scholen in de kunst

Dit jaarlijks terugkerende gratis concert werd gehouden in de Nieuwe Kerk te Amersfoort. Het was voor ons een bijzondere gelegenheid omdat het de laatste keer zou zijn voor onze dirigente Emma Wieriks. Ondanks alle emoties werd het toch weer een leuke uitvoering. Tijdens dit concert werden ook twee nog niet eerder uitgevoerde nummers uit ons repertoire gezongen: Before you go en Just give me a reason. Emma was enorm trots op ons en ook over wat we onder deze bijzondere omstandigheden samen hebben neergezet. Wij kijken terug op een zeer geslaagde samenwerking met Emma, waarbij zowel het koor als de dirigente gegroeid zijn. 

2 november 2019

Jaarconcert; A passionate night with the POPstones.

Met een volledig uitverkochte zaal was het jaarconcert wederom een succes. De kleurrijke, gemoedelijke sfeer van het KAdE café past perfect bij de optredens van de POPstones. De band, bestaande uit Laura van Rhee (Percussie en Viool), Hedwig Kok (basgitaar en Cello), Stefan Kooij (Lead- en Acoustic gitaar) en Eva Muskens (Piano), was speciaal voor dit optreden samengesteld zorgde voor de muzikale omlijsting en begeleiding. Onze dirigente Emma Wieriks was enorm enthousiast over het concert en trots op haar koor. “Wat een energie, wat een heerlijk geluid en vooral ook wat een plezier in de samenwerking tussen koor en band”. Dat de bezoekers ook enorm hadden genoten bleek wel uit een toegift die spontaan ontstond nadat het concert was afgelopen. En wat vonden de koorleden er zelf van: “wat enorm genieten” . 

  

Tijdens de repetitie voor het concert

Impressie van het concert

14 September 2019

Op zaterdag hebben we drie optredens verzorgt tijdens de dag van de amateurkunst in de historische binnenstad van Amersfoort. Het was weer een enorm leuke ervaring en het evenement Is altijd goed georganiseerd. Tijdens deze concerten , die een half uur duurden, hebben we weer aantal bekende en nieuwe nummers laten horen. 

11:00-11:30 Elleboogkerk, Langegracht 37

12:00-12:30 Mannenzaal, Westsingel 47

13:30-14:00 Sint Rocheskapel, Coninckstraat 67 ( hofje de armen van Poth )

 

30 maart 2019 
Vocaal Centraal / BALK festival 2019 – ICOONtheater in Amersfoort
Het festival geeft 16 verschillende pop koren  uit de regio Amersfoort de mogelijkheid  om een deeltje van hen repertoire te vertolken. Een vakjury beoordeelt de uitvoeringen van alle nummers  per koor en geven daarna feedback aan de koren / dirigenten, zodat daar verder aan gewerkt kan worden. Daarnaast zijn er voor de koorleden diverse workshops. Bezoekers zijn erg welkom. Je kan voor 10 euro een toegangskaart bij de dagkassa kopen. Deze kaart geeft toegang tot de optredens (inclusief de afsluitende act) en workshops op basis van beschikbaarheid.

http://www.vocaalcentraal.nl/

   

   

16 februari 2019 
Inloopconcert – Brandpunt in Amersfoort
Scholen in de Kunst/Platform Amateurkunst organiseert in Amersfoort in samenwerking met de Amersfoortse koren gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag. De POPstones zullen op deze middag om 16:00 een mini concert geven van circa 30 minuten. Een leuke manier om te horen waar we na ons jubileum concert in november mee aan de slag zijn geweest samen met onze dirigente Emma Wieriks. Via onderstaande link meer informatie over deze dag.

https://scholenindekunst.nl/amateurkunst/inloopconcerten-amersfoortse-koren

 

4 november 2018 – 14:00
20 jarig Jubileum Concert (1998 – 2018) – KadeCafe in Amersfoort.
Dit concert heeft als thema Top of the POPstones en geeft een goed beeld van ons huidige repertoire. Voor deze gelegenheid is de muzikale begeleiding uitgebreid cello, akoestisch gitaar en slagwerk. Vanaf 1 oktober zijn kaarten te bestellen via tickets@popstones.nl (zie tickets)

19 september 2018
Open repetitieavond – Speeltuinvereniging Kruiskamp in Amersfoort
In onze oefenlocatie is er de mogelijkheid om te kijken en vooral ook mee te doen met ons koor. Een leuke manier ons koor te ervaren en wellicht vindt het je zo leuk en gezellig dat je besluit met ons mee te doen.

8 september 2018
Dag van de Amateurkunst – Diverse locaties in de binnenstad van Amersfoort
Je kon ons beluisteren om 11:55 in de Aegtenkapel, om 13:10 in de Mannenzaal en om 14:50 in de tuin van Deviant aan de zuidsingel. Alles onder begeleiding van onze nieuwe dirigente Emma Wieriks.

17 maart 2018
Balk Festival – Icoon Theater in Amersfoort ( Vathorst )
Een mini concert met onze dirigente Kim Verest en met pianobegeleiding van Francisca Snip.

3 februari 2018
Inloopconcert – Nieuwe kerk in Amersfoort.
Het afscheidsconcert van onze dirigente Marije Peters en onze pianiste, Sascha Beynon! Super fijne muzikale mensen!

In 2017 was dat op een inloopconcert, een openlucht optreden, twee optredens op de dag van de amateurkunst en een eigen concert in Zandfoort aan de Eem.