Wie zijn de POPstones?

POPstones is een swingend en enthousiast gemengd popkoor uit Amersfoort. Het koor bestaat bijna 20 jaar. We zingen vier- of vijfstemmig. Op dit moment bestaan we uit twee hoge sopranen, vier mezzo sopranen, vier alten, vijf tenoren en drie bassen. We zijn nog op zoek naar versterking van enkele stemgroepen ! Als je van zingen houdt, kom dan vooral een keer meedoen.

Onze huidige dirigent (Emma Wieriks) studeert voor docent muziek aan het Conservatorium in Utrecht dirigeert ons vanaf juni 2018. De muzikale begeleiding bestaat uit een pianiste (Eva) die ongeveer een keer per drie repetities meespeelt en een keer per jaar uit een combo van wisselende samenstelling. Zij studeert ook voor docent muziek aan het Utrechts’ Conservatorium.

Met het koor willen we een fris en aangenaam geluid maken; plezier in zingen en met elkaar, enthousiasme en mooi willen zingen. Niet alleen de muzieknootjes maar ook de creativiteit. De diversiteit van de koorleden zorgt ervoor dat iedereen zich al snel lekker “thuis” voelt bij het koor. Gezelligheid is voor de POPstones leden heel belangrijk. In de pauze is er altijd koffie en/of thee en vaak nog iets erbij.

We zingen zowel a capella als begeleid en zijn altijd op zoek naar muziek die bij ons past. Om ervoor te zorgen dat we als koor steeds iets beter worden, doen we zo’n drie keer per jaar mee aan een evenement en geven we zelf ook een klein concert. Daardoor hebben we als koor altijd iets om naartoe te werken. In het repertoire van POPstones veranderden jaarlijks enkele nummers, waardoor we altijd actueel blijven qua muziekgenre.

POPstones is een vereniging. Verschillende commissies houden zich bezig met diverse taken en het bestuur zorgt ervoor dat alles op een juiste manier verloopt. De maandelijkse contributie bedraagt € 25,-

POPstones oefent iedere week op woensdag. De oefenavonden beginnen met verschillende oefeningen om de stem op te warmen. Daarna worden wekelijks enkele nummers uitvoerig doorgenomen, waarbij de puntjes op de i worden gezet. De koorleden kunnen de nummers ook thuis oefenen. Daarvoor hebben de koorleden toegang tot een afgeschermd gedeelte op Dropbox. Daarin staat het volledige repertoire, waaronder de lyrics (teksten), de partituren (bladmuziek) en ingespeelde of zelfs gezongen MP3 bestanden.