Nieuwe leden

POPstones is een vereniging. De koorleden zijn betrokken en via diverse commissies zorgen we er met elkaar voor dat alles goed geregeld is. Het bestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken en houdt de financiën in de gaten. De maandelijkse contributie voor 2020 bedraagt overigens € 25,-

Oefenavond

POPstones oefent iedere week op woensdag avond tussen 19:45 en 21:45.
Om goed bij stem te komen beginnen we de oefenavonden altijd met het opwarmen van onze stemmen. Daarbij doen we oefeningen voor het verbeteren van ons stembereik, de ademhaling, de intonatie, het ritmegevoel en het op elkaar afstemmen van de stemgroepen.
Daarna worden wekelijks enkele nummers uitvoerig doorgenomen, waarbij  de puntjes op de i gezet.
Ook aan de performance wordt aandacht besteed, want mooi zingen is één, maar overtuigend uitvoeren is iets anders. Daarom besteden we aandacht aan kleding en oefenen we een eenvoudige choreografie in, waardoor we er op een podium goed uitzien.

Stemtest

Als koor vinden we het belangrijk dat de balans tussen de stemmen goed tot zijn recht komt. Ook merken we dat iedere zanger of zangeres het veel meer naar de zin heeft, als hij of zij de stempartij goed kan meezingen en niet steeds op de tenen moet lopen om het te halen.  Daarom wordt er een stemtest gedaan als je besluit mee te willen gaan doen met de POPstones. Samen met de dirigente kijken we dan bij welke stempartij het beste bij je past qua stembereik, maar ook naar andere zaken zoals kun je je eigen partij al goed vasthouden en kleurt jouw geluid mooi bij de andere koorleden in de stemgroep.

Zelf oefenen

De koorleden moeten de nummers ook thuis een beetje oefenen, zodat we tijdens de oefenavonden ons kunnen richten op de samenzang . Daarom hebben de koorleden toegang tot POPstones: een afgeschermd gedeelte op Dropbox. Via je inlog kun je daarin onder andere het volledige repertoire zien, waaronder de teksten, de partituren (bladmuziek) en ingespeelde of gezongen MP3 bestanden.